Ook begeleiding voor MS patienten, nieuwe naam en logo MENT

Naast NAH kunnen we ook mensen met MS begeleiden. Afgelopen jaar is ook onze naam/logo gewijzigd naar Multidisciplinaire eerstelijns neurorevalidatie Tilburg e.o. Op dit moment zijn we bezig met een stuurgroep om een MS netwerk Midden Brabant op te gaan zetten (MENT, LIBRA, en ETZ).  

Voor mensen met MS is een app ontwikkeld genaamd BETTER. Op deze app wordt onder andere verwezen naar zorgverleners. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe website waarop alles duidelijker vindbaar zal zijn.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Fietstocht voor mensen met NAH

De fietstocht voor mensen met NAH was een succes. Er waren 35 mensen die meegefietst hebben op deze mooie zaterdag.

De aftrap was bij cafe Zomerlust. Na een kop koffie zijn we richting Oisterwijk vertrokken.

Na een goede lunch bij het Sport en Zorgatelier zijn we teruggefietst richting Tilburg.

Stichting Rick heeft ons deze dag ondersteund met geschikte fietsen, waarvoor onze hartelijke dank.

Ton Visschers willen we ook graag bedanken, hij reed mee als mecanicien.

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen

Succesvolle informatieavond voor eerstelijns behandelaren over samenwerking met 2e lijn

Op 22 september jl. zijn veel partners van MENT en andere belangstellenden bij elkaar gekomen op de locatie van zorgatelier LAS in Tilburg. De avond stond in het teken van ontwikkelingen die wij als eerstelijns praktijken willen doormaken om goed aan te kunnen sluiten bij de tweede lijn (specialistische zorg zoals in ziekenhuis, revalidatiecentrum, verpleeghuis etc.). Multidisciplinair samenwerken in de eerste lijn, wat is hiervoor nodig en zijn we voldoende bekend met elkaar en de tweede lijn zijn onder andere onderwerpen die aan de orde zijn gekomen.

Het is een inspirerende en geslaagde avond geweest die in het teken heeft gestaan van elkaar ontmoeten en vormgeven aan ideeën rondom samenwerking.

Het bestuur gaat met de uitkomsten van de avond verder aan de slag om na te gaan hoe er het beste een vervolg aan gegeven kan worden. Zodra er meer bekend is vind je dit terug op de site of wordt dit via de nieuwsbrief of een nieuwsflash (mail) gecommuniceerd.

Mocht je de avond gemist hebben maar toch interesse hebben in wat er is besproken of je aan willen sluiten bij MENT, neem dan even contact met ons op (zie contactgegevens)

Geplaatst in Geen categorie | Een reactie plaatsen